fbpx

Top 10 Mașini Second Hand

People Cars > Blog > Top 10 Mașini Second Hand

Top 10 Mașini Second Hand

April 27, 2020 / 3147 / Blog
Facebook It
Tweet It
Pinterest It

Top 10 Mașini second-hand la un preț accesibil

Cu toții știm stresul ce intrevine atunci când ești în căutarea unui autoturism, sau pur și simplu dorești să-ti schimbi mașina. De la a compara prețurile, alegerile, și a avea încredere în vânzători, sunt foarte multe lucruri de luat in considerare când cumperi o mașină second-hand.

Am pregătit în acest articol un Top 10 de mașini second-hand la un preț accesibil, (sub 3.000 EUR) ce au o reputație remarcată de fiabilitatea lor.

10. Honda Jazz

Un autoturism micuț, destul de spațios pentru plimbările și activitățile de oraș, dar și excelent pentru începători. Prețul este de sub 3000 de euro, iar cu un motor de 1.4 litri, aspirat, fiabilitatea și consumul nu sunt probleme.

9. Mitsubishi Colt

Modelul Colt, este unul dintre cele mai reușite autoturisme ale producătorului Japonez Mitsubishi. Acesta este un automobil subcompact, de oraș, al cărui nume are tradiție în gama producătorului japonez, modelul Colt fiind construit încă din 1962.
La capitolul motorizări, se puteau alege între o serie de propulsoare pe banzină din famila MIVEC cu capacități cilindrice de 1.1, 1.3 sau 1.5 litri. Ulterior a fost adăugat și o motorizare diesel de 1.5 litri Di-D de 95 CP.

8. Mazda 3

Mazda 3 este recunoscută pentru modul agil şi dinamic în care se conduce, fiind foarte sportivă şi rapidă mai ales pe drumurile cu viraje.Din punct de vedere al fiabilităţii de-a lungul anilor nu au fost semnalate probleme grave, Mazda 3 fiind recunsocută pentru fiabilitatea sa excelentă iar costul intreţinerii este de asemenea un plus, fiind accesibil.

Pentru modelul anului 2007, Mazda 3 a primit un facelift însemnat, care a inclus o serie de modificări de design, dar şi ajustări la partea mecanică. Trenul de rulare a fost setat diferit pentru o dinamică şi mai bună, direcţia a devenit mai incisivă, iar caroseria a fost ranforsată adițional.

Motorizările disponibile au cuprins motoare aspirate pe benzină, de 1.4 (84 CP), 1.6i (105 CP) şi 2.0i (150 CP). La capitolul motorizărilor diesel au fost oferite două versiuni, și anume: 1.6 MZR-CD (115 CP) şi 2.0 MZR-CD (150 CP). Pe departe cea mai echilibrată alegere din gama de motorizări fiind motorul diesel de 1,6 litri, ce dezvoltă valori bune de cuplu, este ușor de exploatat în traficul urban, sportiv la drum lung şi foarte economic.

7. BMW E46

Cea de-a patra generaţie a lui BMW Seria 3 a fost lansată în anul 1998 şi a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai apreciate modele ale mărcii, atât prin prisma motorizărilor performanțe pe care le propunea în segment, cât şi prin designul sportiv şi dinamică de top.

E46 este a patra generație a lui BMW Seria 3, lansat în anul 1998, și a devenit pe parcursul anilor unul dintre cele mai apreciate modele ale mărcii, nu doar din punct de vedere al motorizarilor, dar și prin performanță, dinamică de top și designul sportiv ce le aducea în segment și pe piață.

BMW seria 3 E46 a fost disponibil în 5 variante de caroserie, și anume: sedan, coupe, touring, hatchback (compact) și cabriolet. În ceea ce privește motorizările, au existat 19 motorizări pe benzină și 4 pe motorină.

6. Skoda Octavia

Unul dintre primele modele de autoturisme produse de constructorul ceh după “intrarea” în grupul Volkswagen, a fost Skoda Octavia. De-a lungul timpului, s-a dovedit a fi un autoturism deosebit de profitabil, și o alegere foarte bună a cliențiilor, unii spunând că este un “Passat” la un preț mai atractiv.

În timp s-a observant calitatea fabricației și a confortului oferit pasagerilor, iar cu toate că pentru standardele actuale mașina pare destul de “învechită”, aceasta deține un segment important pe piața autoturismelor second-hand din România, dovedind calitatea și fabilitatea ce este metinuta pe parcursul anilor. Prima generație a modelului de Skoda Octavia este cu siguranță o alegere pe care trebuie luată in considerare când vine vorba de a cumpără o mașină second-hand.

5. Skoda Superb

Skoda Superb a fost mereu una dintre cele mai favorite alegeri a cumpărătorilor de autoturisme, când vine vorba de segmenul din care face parte. Atât în formă de Sedan cât și Break, interiorul este foarte spațios, elegant, și oferă confort pasagerilor. La capitolul motorizări, motoarele diesel TDI, reprezintă alegerea cea mai avantajoasă în raport cu fiabilitate, consum și performanță, iar consturile de funcționare sunt bune.

4. Volkswagen Passat (1996-2005)

VW Passat B5 este unul dintre cele mai apreciate modele de autoturisme de clasă medie de pe piața auto din România, acesta venind cu multe motorizări disponibile și un interior spațios, confortabil. Lansat în anul 1996, modelul de Passat B5 a fost fabricat pe aceeași platforma tehnică cu generația de Audi A4 din acea perioadă, și a dispus de un limbaj de design complet nou, îmbunătățind coeficientul aerodynamic prin forma caroseriei.

Alegerea cea mai bună în ce priveşte motorizările diesel, este 1.9 TDI. Propulsorul oferea valori foarte bune de putere, cuplu, era economic şi doar uşor zgomotos din cauza sistemului pompe-duse. În ceea ce privește fiabilitatea motorizării, aceasta s-a dovedit de-a lungul anilor că fiind una dintre cele mai bune motorizări din toată gama Volkswagen.

3. Nissan Primera

Primera a fost modelul de clasă medie construit de Nissan pentru piețele din Europa și America de Nord. Trei generații au fost produse începând cu 1990. Utima și cea mai cunoscută generație a modelului Primera a fost fabicată între anii 2002 și 2006.

În cazul modelului Primera construit între 2002 și 2006 au existat trei variante de varoserie, și anume : sedan, hatchback și break. Sedan-ul are poate cel mai frumoas aspect, și un spațiu interior și al portbagajului destul de mare.

Motorizarea diesel de pe Primera este cea mai eficientă în ceea ce privește consumul, dar întreținerea poate fi puțin mai scumpă decât cea a variantelor cu motoare pe benzină. Motorul de 1.8 este suficient de puternic și mult mai economic față de cel de 2.0 litri, așa că acesta este pe departe alegerea cea mai bună. Modelele Primera P12 au fost construite la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie.

2. Honda Civic

Honda Civic produsă între anii 2006-2011 este cea de-a opta generație, și a reprezentat unul dintre cele mai spectaculoase modele în ceea ce privește designul exterior și interior. Modelul Civic de la Honda este recunoscut pentru fiabilitate foarte bună, consum excelent, dar și confort. Per total, această mașină cu siguranță nu va aduce probleme tehnice costisitoare posesorilor.

1. Toyota Corolla

Atunci când vrei o mașină bună dar cu un buget restrâns, Toyota Corolla este una dintre alegerile cele mai bune datorită fiabilității recunoscute a producătorului japonez, dar și a consumului de carburant foarte efficient.

Modelul Corolla de la Toyota a luat naștere din aspecte economice și de spațiu, în ansamblu fiind un autoturism ce reflectă brandul Toyota în domeniul fiabilității, dar și prin dotările generoase și prin spațiul oferit pasagerilor, fiind o alegere foarte bună când vine vorba despre un autoturism destinat familiei.

Când vine vorba de Corolla, Toyota a încercat să nu facă compromisuri la capitolul siguranță și să echipeze autoturismul cu elemente ce pot salva vieți în situații limită. Acest sedan vine în dotarea standard a versiunii de 1.6 litri cu airbaguri frontale pentru pasager și șofer, airbaguri laterale, airbaguri cortină și airbag pentru genunchii șoferului. Pe lângă aceste elemente sunt adăugate sistemele ABS, EBD și centurile de siguranță pretensionate, cu prindere în trei puncte.

La capitolul motorizare, motorul pe benzină cu capacitate de 1.8 litri este cea mai bună alegere raportat la consum și performanță.


Dacă v-a plăcut acest articol distribuiți-l mai departe! 😄

Contact People Cars:

Facebook: www.facebook.com/peoplecars.ro/

email: automobilepeople@gmail.com

tel:0784 252 064

adresă: Bulevardul Bucuresti 50A Ploiești, jud. Prahova

Ai nevoie de ajutor pentru a-ți găsi mașina potrivită?

 
Contactează-ne
Compare List